Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος!


Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!

Συμμετέχουμε κι εμείς!






  • Περισσότερα  για τη δράση εδώ



  • Οι δράσεις όλων των σχολείων καθώς και η δική μας εδώ












Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος!





"Ο δικός μας χαρταετός του κόσμου!"




ActionAid Εκπαιδευτικός Τομέας

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας!

Τους χαρταετούς τους δικούς σας όπως και των άλλων σχολείων μπορείτε να τους βλέπετε εδώ:

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και στο τραγούδι στις 31 Μαρτίου!

Έχουμε φτιάξει και facebook event το οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε και από εκεί για την εξέλιξη της εκστρατείας (https://www.facebook.com/events/1344959722252034/)

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Εκπαιδευτικός Τομέας ActionAid Ελλάς

Sent: Sunday, March 26, 2017 11:22 PM
To: ActionAid Εκπαιδευτικός Τομέας <Education.Hellas@actionaid.org>



http://picasion.com/































Θα είμαστε πάντα εδώ




“Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος”


Στις 15 Mαρτίου συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την έναρξη των συρράξεων στη Συρία.
Στη διάρκειά τους 4,7 εκατομμύρια Σύροι έγιναν πρόσφυγες. Όπως πολλοί πριν από αυτούς ψάχνουν να βρουν ασφάλεια και κάνουν όνειρα για μια ζωή χωρίς βόμβες. Η ιστορία τους είναι σπαρακτική, αλλά δεν είναι μοναδική. Είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται αμείλικτα. Δείτε το νέο βίντεο της ActionAid εδώ:

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι, στην πλειονότητα Σύροι, έχουν διασχίσει το


Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι, στην πλειονότητα Σύροι, έχουν διασχίσει το Αιγαίο από τις αρχές του 2015, πολλοί χάνοντας τη ζωή τους. Συναντήσαμε κάποιουςαπό αυτούς στη Λέσβο όπου η έχουμε δράση από τον Οκτώβριο του 2015 και τους ζητήσαμε να διαβάσουν για εμάς μία ιστορία γραμμένη στη γλώσσα τους και έπειτα τους ρωτήσαμε σε ποιον πιστεύουν ότι ανήκει αυτή η ιστορία.
Είναι η ιστορία των Σύρων, των Ιρακινών και των Αφγανών που φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους από τους σημερινούς πολέμους;
Μήπως είναι η ιστορία των γιαγιάδων και των παππούδων μας που έφτασαν με παρόμοιο τρόπο στην Ελλάδα το 1922;
Ποια είναι η αντίδρασή των ανθρώπων που μόλις έχουν φτάσει στη Λέσβο όταν η αληθινή ταυτότητα της ιστορίας αποκαλύπτεται; Όταν μαθαίνουν για την επίσης άγνωστη Μαρία Λεονταρίδου που το 1922 έχασε τα πάντα στη Σμύρνη κι έφτασε κολυμπώντας τη βάρκα που την μετέφερε στη Λέσβο; Η συνέχεια και οι αντιδράσεις που θα δείτε στο βίντεο είναι απρόσμενες και βαθιά συγκινητικές, αλλά το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Πρόσφυγες ήμασταν. Πρόσφυγες είναι. Πρόσφυγας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Είμαστε δίπλα τους.
Είναι άνθρωποι σαν εμάς. Ψάχνουν ασφάλεια για τα παιδιά τους, ένας ουρανό χωρίς βομβαρδιστικά αεροπλάνα, έναν δρόμο χωρίς βόμβες, κτίρια χωρίς ελεύθερους σκοπευτές.Είναι άνθρωποι που χρειάζονται σήμερα τη στήριξή μας, όπως εμείς τη χρειαστήκαμε στο παρελθόν.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στα μέσα του 2015 οι πρόσφυγες σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασαν τα 15,1 εκατομμύρια, ο υψηλότερος αριθμός τα τελευταία 20 χρόνια, με σταθερή αύξηση τα τελευταία 4 χρόνια. Ο πόλεμος στη Συρία, αλλά και συνεχιζόμενες και νέες συρράξεις μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ είναι η βασική αιτία της αύξησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: